SLÁDEK
Ryze řevnické pivo u nás vaří
sládek Roman Řezáč. Svou kariéru začal sice v pivovaru, nicméně s vařením piva neměl tehdy ještě nic společného. V konkurenčním pivovaru se zabýval otázkou financování. Láska k pivu ho však dovedla na kurz rekvalifikace, po kterém nabral zkušenosti v Plzni, a to u pana Krýsla, který teď do řevnického pivovaru dodává technologie. Vůbec poprvé se s pivovarnictvím setkal během studia na ČZU, kde mají vlastní minipivovar.
Dal se do řeči se zdejším sládkem Ladislavem Chládkem, který ho namotivoval k tomu, aby vaření sám vyzkoušel. „Nejvíce jsem se toho naučil ale až tady v Corsu,” říká Roman Řezáč.
Jako pomocný sládek u nás přikládá ruku k dílu Vladislav Skala. Ani on však není sládkem od mlada. Vystudoval vysokou školu zemědělskou a poté se roky živil jako fotograf. Před pár lety se ale rozhodl obrátit si život vzhůru nohama a šel studovat na sládka. Odmaturoval před dvěma lety a hned poté se vydal sbírat zkušenosti do Vietnamu. Rád by se tam někdy vrátil, teď ho ale čeká práce hlavně tady.